Ce au făcut în primul an de criză cele mai mari grupuri hoteliere din România

Marriott, Ana Hotels si compania hoteliera a sindicalistilor sunt jucatorii locali care au inregistrat cele mai mari venituri anul trecut, fiecare avand o cifra de afaceri neta de peste 25 milioane euro.

Firma Pro Hotels, a fratilor Ionut si Robert Negoita, clasata in 2008 pe locul 2 in topul celor mai mari companii hoteliere locale, a ajuns in 2009 pe pozitia a patra, fiind devansata de singurele firme din top 5 care cu venituri in crestere, Ana Hotels si Sind Romania, compania hoteliera a confederatiilor sindicale.

La nivel de cifra de afaceri, evolutia primilor 5 jucatori de pe piata nu a fost deloc liniara, comentează Dailybusiness.ro. Daca unii au inregistrat scaderi de pana la 30%, altii si-au majorat business-ul cu pana la 15%.

Aceste diferente sunt determinate, printre altele, si de zona in care se afla hotelurile din portofoliu. Astfel, cei care au majoritatea business-ului in orase care in trecut atrageau turistii de afaceri, cum este Continental Hotels si Pro Hotels, au avut cele mai mari scaderi de venituri.

In schimb, cei care traiesc in mare parte din turism intern, de exemplu Sind Romania, au inregistrat cresteri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata