Ce concedieri va face Guvernul în ministere

– Numărul secretarilor de stat din ministere va fi redus la jumătate, a anunţat aseară premierul Emil Boc. La fel se va întâmpla şi cu subprefecţii – de săptămâna viitoare, judeţele vor avea un singur subprefect, scrie Cotidianul.

Din 57 de posturi de secretari de stat, din care 7 vacante, după reducere vor rămâne 32.”Am decis ca la nivelul ministerelor să avem ca regula generala 2 secretari de stat cu exceptia Ministerului de Interne, Externe şi Finanţe unde vom avea trei secretari de stat”, a declarat premierul Emil Boc.

Miniştrii de resort trebuie să prezinte organigrama refăcută în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare, atunci când decizia va fi oficializată.”Aici se încheie activitatea de reprezentare la nivel guvernamental. Secretarii de stat nu mai pot ocupa, începând cu miercurea viitoare, funcţie publică de nivel inspector guvernamental, se desfiintează aceste poziţii„, a mai adăugat premierul.

Restructurări se vor face şi la nivelul prefecturilor.„Am decis ca la nivelul prefecturilor să reducem cu 50% numărul subprefecţilor de la 2 la 1„, a spus Emil Boc.

Şi ministerele Muncii şi Sănătăţii au fost reorganizate. Peste 2.500 de bugetari vor fi disponibilizaţi din Ministerul Muncii şi instituţiile subordonate, în timp ce la Ministerul Sănătăţii şi alte structuri ale acestuia vor fi reduse 2.539 de posturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata