CE confirmă deblocarea fondurilor SAPARD pentru România

1

Comisia Europeana a decis reluarea transferurilor de fonduri catre România in cadrul programului SAPARD, România urmând sa primeasca in scurt timp aproximativ 170 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

.

Comisia Europeana a luat nota de implementarea Planului de Actiuni pentru remedierea deficientelor, se arata in scrisoarea transmisa autoritatilor române de catre directorul general al Directiei Generale Agricultura si Dezvoltare Rurala, Jean-Luc Demarty.

În scrisoarea sa, oficialul european si-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse in acest sens de catre autoritatile române.

În urma misiunii de audit a expertilor comunitari din iunie 2008, când s-au identificat o serie de deficiente in aplicarea SAPARD, Comisia a decis blocarea transferurilor de fonduri catre România.

Pentru a nu sista aplicarea programului, in octombrie 2008, România a reluat pe cont propriu platile catre beneficiarii SAPARD si a acoperit integral contributia publica din bugetul national, sumele decontate ridicându-se pâna in prezent la 150 de milioane de euro, anul 2009 fiind ultimul an in care România mai poate accesa fonduri SAPARD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata