Ce pagube au provocat inundaţiile celor mai mari moşieri ai ţării

Culiţă Tărâţă, Ioan Niculae şi Adrian Porumboiu au avut mai puţin de suferit din cauza revărsărilor de râuri şi mai mult din cauza furtunilor. Nu-şi fac griji prea mari pentru că au culturile asigurate iar ce a scăpat ploilor torenţiale va da o producţie foarte bună.

Omul de afaceri Culiţă Tărâţă este primul agricultor al ţării: el exploatează, prin intermediul TCE 3Brazi, circa 65.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei şi în judeţul Neamţ. În acelaşi timp este şi unul dintre moşierii cei mai afectaţi de inundaţii. Dunărea i-a distrus total culturile de pe 4.000 de hectare din Insula Mare. “Nu s-au spart digurile dar s-a infilitrat apa pe 4.000 de hectare. Nu e chiar aşa rău pentru că erau asigurate”, spune, pentru Money.ro, Tărâţă.

Deşi nu poate oferi un ordin de mărime apreciază că pagubele sunt “destul de mari”. “Culturile de toamnă, grâul, orzul, rapiţa, porumbul şi sorgul au fost toate afectate. Păcat, pentru că ar fi fost un an excepţional de bun, unul dintre cei mai buni din istorie”, spune Tărâţă.

Continuarea în Money.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata