CE recomandă scăderea vârstei de pensionare

Comisia Europeană recomandă scăderea vârstei de pensionare în ţările membre UE, conform unui document intern al Comisiei citat de Financial Times Deutschland (FTD).

Conform jurnalului, Comisia estimează că vârsta de pensionare trebuie să scadă, astfel încât o persoană activă să nu petreacă la pensie mai mult de o treime din timpul său de adult. În lipsa unor reforme cu privire la vârsta de pensionare, există pericolul ‘unei dureroase combinaţii între pensiile mai reduse şi cotizaţii mai ridicate’ la fondul de pensii, a precizat CE.

În prezent, vârsta medie de ieşire la pensie în cadrul UE se situează la peste 60 de ani, după calculele Comisiei, adică la un nivel net inferior mediei ţărilor OCDE, unde cifra medie este de 63,5 ani pentru bărbaţi şi 62,3 ani pentru femei.

În februarie, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat la Madrid că este necesară o reformă generală a sistemelor de pensii în ţările UE, în speranţa creşterii duratei de viaţă şi în contextul ratei scăzute a natalităţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata