Cea mai bogată persoană din China este un magnat al apei îmbuteliate

Cea mai bogată persoană din China, este un magnat al apei îmbuteliate, care îl scoate din manta pe fondatorul Alibaba, Jack Ma.

Zhong Shanshan a fondat Nongfu Spring în 1996 în provincia Zhejiang de pe coasta de est a Chinei.

Indicele Bloomberg Billionaires îl plasează acum pe domnul Shanshan pe primul loc, cu o avere de 58,7 miliarde de dolari (46,2 miliarde de lire sterline).

Recenta listare pe piața bursieră a firmei sale de apă îmbuteliată și o participație de control într-un producător de vaccinuri au contribuit la creșterea averii sale.

Supranumit „Lone Wolf”, domnul Zhong este acum cea de-a doua persoană bogată din Asia în spatele indianului Mukesh Ambani, miliardarul din spatele Reliance Industries.

Zhong ocupă acum locul 17 în topul celor mai bogate 500 de oameni din lume.

Majoritatea noilor miliardari ai Chinei provin din industria tehnologiei.

Dar tensiunile în creștere între China și SUA în ceea ce privește Huawei, TikTok și WeChat au împins în jos evaluările stocurilor de tehnologie chineză.

Sectorul alimentar din China se luptă acum cu industria sa tehnologică în producerea celor mai bogați oameni de afaceri din țară.

În aprilie, întreprinderea farmaceutică biologică Wantai din Beijing a lui Zhong a fost cotată la bursa chineză.

Pachetul său de control în firmă și-a văzut bogăția generală crescând până la 20 miliarde de dolari până în august.

Compania farmaceutică spune că a colaborat cu două universități pentru a dezvolta un vaccin candidat pentru combaterea Covid-19.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata