Cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă.

În condiţiile în care preţul unei case obişnuite este de 1,2 milioane de dolari, Hong Kong a rămas cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă. Iar preţul mediu al unei proprietăţi de lux este de 6,9 milioane de dolari, sau o proprietate rezidenţială obişnuită costă 1,235 milioane de dolari.
Firma de consultanţă imobiliară CBRE Group Înc a analizat 35 de oraşe din întreaga lume, iar Hong Kong şi-a păstrat titlul de lider mondial, urmează Singapore cu 874.372 dolari şi Shanghai cu 872.555 dolari.
Anul trecut în Hong Kong au fost finalizate 17.790 de proiecte de locuinţe private, un număr insuficient având în vedere presiunea care există asupra cererii de pe urma unei populaţii de 7,4 milioane şi a terenurilor limitate pentru a fi utilizate în scopuri rezidenţiale.

Asia controlează cinci din primele 10 poziţii în acest top, cu Shenzhen pe locul cinci şi Beijing pe locul nouă. Alte oraşe pe această listă sunt Vancouver (4), Los Angeles (6), New York (7), Londra (8) şi Paris (10).

La proprietăţi imobiliare din segmentul de vârf, alături de Hong Kong se regăsesc oraşe precum Shanghai şi Moscova, unde preţul mediu este de 2,4 milioane de dolari, Beijing cu 2,2 milioane de dolari, Shenzhen cu 2 milioane de dolari şi Londra cu 1,8 milioane de dolari. Pentru locuinţe de lux mai ieftine, în Dublin preţul mediu este de 384.050 dolari iar în Ho Chi Minh 403.270 dolari.

sursa stirileprotv.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata