CEC Bank afirmă că a efectuat plăţile către pensionarii suceveni vineri, în jurul orei 13:00

CEC Bank a efectuat plăţile către pensionarii suceveni, vineri în jurul orei 13:00, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se înregistrau întârzieri la plata pensiilor în judeţul Suceava.

„CEC Bank a încasat pensiile aferente judeţului Suceava de la Casa Naţională de Pensii Publice prin 3 OP-uri efectuate astăzi, 10 ianuarie 2020, orele 10:55 (2 OP-uri) şi 11:24. Banca a efectuat cu rapiditate plata pensiilor, sumele fiind deja disponibile în conturile pensionarilor începând cu ora 13:19. CEC Bank efectuează plăţile către pensionari în cel mai scurt timp posibil de la momentul primirii sumelor aferente”, precizează banca într-un comunicat remis AGERPRES.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, că filiala CEC Suceava întârzie plata pensiilor şi face documente două zile.

„Faci tot posibilul să fie banii trimişi cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceştia sunt în cont la Poştă/la Bănci şi, când lucrurile se mişcă … CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată ţara, dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul ministru M.C Budăi/PSD că nu doreşte, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ţine la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu ţin la oameni”, a scris Alexandru pe pagina de socializare.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata