Cei doi români decedați după furtuna din Halkidiki, Grecia, sunt din Cluj-Napoca

Cei doi români care au murit în timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, o femeie și copilul ei în vârstă de opt ani, sunt din Cluj-Napoca, au declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, surse judiciare.

Cei doi români, femeia și copilul ei de opt ani, care au murit în timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, sunt din Cluj-Napoca, la fel ca și bărbatul rănit, care este tatăl copilului, au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, surse judiciare.

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat că tatăl din familia celor doi români decedați în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei și copilului.

„Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesați să vadă familia. Familia a fost informată și ține legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi (vineri-n.red.), tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ține legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalități, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informații în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment”, a declarat, vineri, la RomâniaTV, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Meleșcanu a mai afirmat că vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama și copilul, un procuror ocupându-se de acest caz.

„Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama și băiatul, se așteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalitățile pentru transportarea lor în România. Am solicitat și noi prin Consulat, a solicitat și familia eliberarea ascestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv”, a spus oficialul din Executiv.

În același timp, ministrul a declarat că există o asigurare medicală în cazul familiei afectate de furtuna violentă din Grecia.

„Lucrurile merg destul de greu, fiindcă și la nivelul Greciei și la nivelul României există reglementări foarte ferme privind protecția datelor cu caracter personal. Dialogul se poartă de familie cu sprijinul consulului și dialog cu firma de asigurare românească pentru cei care au suferit această grea încercare. Am rugat și probail în jurul prânzului vom da un comunicat de presă în legătură cu aceste chestiuni”, a declarat Meleșcanu.

Cel puțin șapte persoane, inclusiv șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităților locale, relatează site-ul agenției Reuters. Printre victime se numără și două persoane de naționalitate română, au anunțat autoritățile. O femeie și un băiat de opt ani, ambii de naționalitate română, au decedat în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata