Cel puțin o persoană a murit și câteva sute au fost rănite în Irak în urma unor proteste

Iraqi protesters chant slogans demanding services and jobs during a demonstration in Tahrir Square, Baghdad, Iraq, Saturday, July 14, 2018. (AP Photo/Hadi Mizban)

Cel puțin o persoană a murit și alte peste 200 au fost rănite în urma unor proteste organizate în mai multe localități din Irak împotriva corupției, calității slabe a serviciilor publice și a ratei ridicate a șomajului, potrivit Reuters.

Forțele de intervenție au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și chiar muniție reală pentru a dispersa mulțimile. Cel mai mare protest a avut loc la Bagdad, dar manifestații au avut loc și în alte regiuni ale țării.

Potrivit unui comunicat al Guvernului și unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății de la Bagdad, 40 de membri ai forțelor de securitate au fost răniți. Momentan nu este clar în ce oraș a decedat protestatarul.

Guvernul susține că un grup de „agitatori” a fost cauza violențelor și că forțele de securitate au intervenit pentru a se asigura că protestatarii pașnici sunt în siguranță.

Forțele de ordine de la Bagdad au tras focuri de avertisment după ce peste 3.000 de protestatari au încercat să traverseze un pod care asigură accesul în zona din capitală unde se află clădirile guvernamentale și ambasadele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata