Cele şapte minuni ale primarilor din România: de la piramida cu closet la catedrala-buncăr

Doi primari din România s-au visat faraoni. Unul a făcut piramidă pe primărie, celălalt lângă. O capitală de judeţ a rămas fără apă caldă şi căldură. Primarul a venit cu o idee de un milion de euro construind o fântână arteziană care cântă „Oda bucuriei”, scrie Gândul într-un articol amplu, consacrat modalităţilor găsite de diverse primării de a cheltui banul public.

În Oradea, primarul Ilie Bolojan construieşte o piramidă în curtea interioară a instituţiei. Aceasta are parter şi subsol, se întinde pe 550 de metri pătraţi, va fi acoperită cu sticlă şi costă 1,3 milioane de lei.

În Voluntari, Beverly Hillsul de Ilfov, primarul „patriarh” ridică o catedrală cu buncăr antiatomic, spaţii de joacă pentru copii şi cinci clopote acţionate din buton.

La Prăjeşti, o piramidă a fost construită în vârful primăriei după ce edilul a văzut-o pe cea de la „muzeul Luvrului”. În plus, primarul recunoaşte că în comună nu există apă şi canalizare, dar se laudă că, pe două hectare, a amenajat „grădinile de la Versailles”.

Toamna trecută, Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de Antal Arpad (UDMR), a cumpărat cu 60.000 de lei o locomotivă cu aburi, veche de o sută de ani, pe care a amplasat-o în faţa gării, ca „obiect de decor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata