Cercetătorii români participă cu peste 30 de invenţii la Salonul de la Geneva

Cercetătorii români vor participa în perioada 2-6 aprilie la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva cu 24 de invenţii, informează miercuri Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Conform unui comunicat al MEN, standul României de la Geneva are 32 de metri pătraţi, dar vor fi și standuri ale unor inventatori români care participă independent cu alte opt invenţii.

„România este reprezentată și în Juriul Internaţional al competiţiei de personalităţi ale comunităţii știinţifice din ţară: Radu-Ioan Munteanu, fost rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetării și Tehnologiei, și Constantin Oprean, fost rector, actualmente președinte al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Începând cu anul 2010, a fost cooptat ca membru în Juriul Internaţional și Mircea Tudor, președinte al MBTelecom, distins cu Marele Premiu al Salonului de la Geneva în anul 2009, performanţă reeditată și anul trecut”, precizează MEN.

Vineri, în standul României, realizat sub egida MEN, va fi organizată „Ziua României”, eveniment de promovare a cercetării naţionale.

Alături de delegaţia inventatorilor români vor participa reprezentanţi ai Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană, ai Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva și ai organizaţiilor internaţionale cu sediul în Elveţia.

Vor mai lua parte reprezentanţi ai organizatorului elveţian al salonului, șefii celorlalte delegaţii participante la salon, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate intelectuală și reprezentanţi ai presei.
Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii, este organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Federal Elveţian, Statului și Orașului Geneva și al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata