Cerealele şi legumele s-ar putea scumpi cu până la 8%

Ploile cazute in ultima perioada, care au afectat sute de hectare de culturi agricole, vor duce la o scumpire a produselor agricole cu pana la 8%, pe langa cea determinata de cresterea TVA la 24%, au precizat marti reprezentantii Agrostar.

„In urmatoarele saptamani vom asista la o scumpire a produselor agricole cu pana la 8%, din cauza faptului ca sute de hectare cu diferite culturi au fost compromise. La aceasta catastrofa naturala se adauga lipsa subventiilor pentru acest an, dar si faptul ca agricultorii ale caror culturi au fost afectate de ploi nu vor primi nicio despagubire, pentru ca legea 381 care reglementa acordarea de despagubiri in caz de calamitati a fost abrogata la inceputul acestui an si nu exista niciun act normativ care sa o inlocuiasca”, a declarat presedintele AGROSTAR, Niculae Stefan.

Acesta mai spune ca agricultorii nu mai au niciun fel de resurse financiare pentru campania agricola din toamna, astfel ca si productiile de anul viitor vor fi afectate.

„In loc ca agricultura sa contribuie la relansarea economica a Romaniei, vom sustine economiile altor state prin importuri masive de produse agroalimentare„, a mai spus Niculae Stefan.

Ziare.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata