Cerere de înregistrare a mărcii verbale a lui Toni Tecuceanu la OSIM

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a primit, la mijlocul lunii ianuarie 2010, la doar 10 zile după moartea actorului Toni Tecuceanu, o cerere de înregistrare pentru marca verbală „Toni Tecuceanu”, solicitarea fiind făcută de către o persoană care aparent nu are nici o legătura cu familia Tecuceanu, pe nume Blidariu Anne Marie Loveva.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Proprietate Intelectuală „Ariana” remis joi (11 februarie 2010) înregistrarea mărcii conferă acestei persoane dreptul exclusiv de a folosi numele Toni Tecuceanu pentru activităţi sportive şi culturale, educaţie, instruire, divertisment pentru următorii 10 ani. „Legea a prevăzut astfel de situaţii.

În conformitate cu art 4 litera j din legea 84/1998 nu pot fi înregistrate mărcile care conţin, fără consimţământul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucură de renume în Romania. Oricum, este recomandabil ca familia ori urmaşii să urmărească acest demers. Posibilitatea formulării unei opoziţii la cererea de înregistrare exista doar în cazul publicării mărcii. Acest lucru este prevăzut de art.23 din aceeaşi lege”, a declarat avocatul Bozocea Violeta, partener în cadrul Agenţiei de Proprietate Intelectuală Ariana.

Citeste si:  Patriarhul Daniel: Este un mare dar pentru un popor naşterea copiilor
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata