Cererea de strămutare a dosarului ICA se judecă mai devreme, pe 25 iulie

Cererea fostului ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) se judecă mai devreme la Înalta Curte de Casație și Justiție, noul termen fiind stabilit pentru 25 iulie.

Inițial, instanța supremă stabilise judecarea acestei cereri pentru 5 septembrie, însă avocații lui Pantiș au solicitat preschimbarea termenului.

Sorin Pantiș dorește mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel București la altă instanță din țară, invocând presiunea mediatică asupra acestui dosar și lipsa de imparțialitate a judecătorilor de la CAB.

Este cea de-a doua cerere de acest fel depusă la ÎCCJ, după ce Dan Voiculescu a încercat fără succes să obțină mutarea procesului.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC „Bioprod” SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul București l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar Sorin Pantiș a primit șase ani închisoare cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata