Cererile săptămânale din SUA pentru șomaj au rămas la niveluri superioare

Numărul americanilor care depun cereri noi pentru ajutoare de șomaj s-a situat la niveluri ridicate săptămâna trecută, întărind punctele de vedere că piața muncii se așează într-o recuperare mai treptată de recuperare după pandemia COVID-19.

Cererile inițiale pentru ajutoare de șomaj de stat au ajuns la un total de 884.000 ajustate sezonier pentru săptămâna încheiată pe 5 septembrie, echivalând cu numărul de cereri primite în săptămâna precedentă, a declarat joi Departamentul Muncii.

Economiștii chestionați de Reuters prognozaseră 846.000 de cereri în ultima săptămână. Deși cererile au scăzut de la un record de 6,867 milioane la sfârșitul lunii martie, concedierile persistă în toate sectoarele industriale, deoarece multe companii au epuizat împrumuturile de la guvern pentru a ajuta la salarii și coronavirusul persistă.

Un supliment săptămânal de șomaj, creditat pentru revenirea bruscă a activității economice, începând cu creșterea record a vânzărilor cu amănuntul în luna mai, a expirat în iulie.

Companiile aeriene, inclusiv United Airlines (UAL.O) și American Airlines (AAL.O), au anunțat progrese și reduceri de locuri de muncă.

Au existat, de asemenea, disponibilizări la companiile de servicii și echipamente din domeniul petrolier. Economiștii consideră că piața forței de muncă ar putea dura ani de zile pentru a reveni la nivelurile sale pre-pandemice și îndeamnă Casa Albă și Congresul să reia negocierile blocate pentru un alt pachet de salvare, pe fondul unui obstacol în căutarea unui vaccin.

AstraZeneca (AZN.L) a întrerupt studiile globale ale vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, care a fost descris de Organizația Mondială a Sănătății drept probabil cel mai important candidat mondial și cel mai avansat în ceea ce privește dezvoltarea, după o boală inexplicabilă la un participant.

Guvernul a raportat săptămâna trecută că economia a creat 1,371 milioane de locuri de muncă în august, după ce a adăugat 1,734 milioane în iulie. Aproximativ 10,6 milioane din cele 22,2 milioane de locuri de muncă pierdute în profunzimea crizei coronavirusului au fost recuperate.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata