CFR Călători introduce Trenurile Tineretului şi Trenurile Litoral spre Constanţa, de Paşti

CFR Călători introduce Trenurile Tineretului şi Trenurile Litoral spre Constanţa, preţul unui bilet dus-întors pentru un student la Trenul Tineretului, la clasa a II-a, cu loc rezervat fiind de 37,30 lei, potrivit unui comunicat al CFR.

„CFR Călători informează că, în minivacanţa prilejuită de Sărbătorile de Paşti şi de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii reţele feroviare va fi adaptată la evoluţia şi dinamica publicului călător. Trenurile Tineretului IR 1921 şi IR 1922 Sibiu—Râmnicu Vâlcea — Piteşti—Bucureşti Nord — Constanţa — Mangalia şi retur circulă suplimentar şi sunt tarifate ca tren Regio. Trenurile Litoral asigură legătura între Capitală şi Constanţa în numai două ore şi circulă fără opriri intermediare. Acestea vor avea în compunere, în perioada 28 aprilie — 2 mai, şi un vagon care permite transportul bicicletelor. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei”, se spune în comunicat.

De asemenea, din Gara de Nord Bucureşti, la o cadenţă de aproximativ două ore, va pleca câte un tren cu destinaţia Constanţa. De aici, turiştii au la dispoziţie legături cu staţiunile de pe litoral.

Preţurile biletelor de tren pe ruta Bucureşti-Constanţa variază în funcţie de rangul trenului. Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri.

„Având în vedere cererea mare de bilete din preajma sărbătorilor, pentru a putea efectua suplimentările operativ, recomandăm pasagerilor ca acestea sa fie achiziţionate din timp, în special pentru trenurile de lung parcurs care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă, cu atât mai mult cu cât există reduceri online şi de anticipaţie. Biletele de tren pot fi achiziţionate: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele XsellKiosk din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR; de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism)”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte programul agenţiilor de voiaj CFR, în cea de-a doua zi de Paşte (2 mai) vor fi deschise numai 2 agenţii: Agenţia Titan, în Complexul Comercial „Galeriile Titan”, între orele 14,00 — 21,00 şi Agenţia Carrefour, în Complexul Comercial „Carrefour Colentina”, între orele 8,00 — 22,00.

Potrivit CFR, trenurile de pe rutele cele mai solicitate vor fi suplimentate cu vagoane. În unele zile din perioada sărbătorilor, când traficul de călători este extrem de redus, se vor realiza operativ şi alte modificări în circulaţia trenurilor Regio, iar acestea vor fi anunţate la nivel local. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata