CFR Călători va trece la ora de vară! Firma de transport anunță că nu vor exista schimbări în mersul trenurilor

Firma românească de transport feroviar CFR Călători a informat că în cadrul acestora se va trece la ora oficială de vară începând cu data de 31 martie 2019, ora 3:00 devenind astfel ora 4:00. Circulația trenurilor aflate în vigoare nu se va schimba, circulația urmând să se realizeze exact la fel precum prevede orarul cu mersul treurilor.

„Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 30/31 martie a.c. la ora 3:00, care va deveni ora 4:00. După ora 4:00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4:00 – 5:00, trenurile vor pleca în ordinea rangului”, este anunțul dat de către reprezentanții companiei.

Potrivit agerpres, firma subliniază faptul că, având în vedere ideea cum că și țările din vecinătatea României vor trece și acestea la ora de vară exact în aceeași zi, duminică, 31 martie 2019, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina dar și Bulgaria, trenurile vor circula conform graficelor din mersul de tren aflat în vigoare.

În fiecare an, România, precum și alte țări europene, trec la ora de vară. Asta înseamnă că ceasurile se vor da cu o oră înainte pentru a sublinia trecerea din toamnă în primăvară. Această trecere se face anual în fiecare duminică a lunii martie, ceea ce înseamnă că duminică 31 martie, toată România își va da ceasul cu o oră înainte. Conform ultimelor discuții din parlamentul european, începnd cu anul 2021 în toate statele membre ora de vară și cea de iarnă va dispărea, fiecare țară având dreptul să își aleagă dacă vor rămâne la ora de iarnă sau de vară.

Sursa: agerpres.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata