CGMB a aprobat menţinerea taxei de parcare la valoarea din 2009

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri (27 ianuarie 2010) cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind menţinerea la valorile din 2009 a taxelor pentru parcările de reşedinţă la nivelul municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei propune revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcările de reşedinţă, în urma sesizărilor primite de la bucureşteni şi de la reprezentanţii mass-media. De la începutul acestui an, primăriile de sector au încasat de la populaţie, potrivit unei hotărâri a CGMB privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Bucureşti pentru anul 2010, taxe pentru locurile de parcare de reşedinţă mai mari cu peste 100%, faţă de 2009.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţa pe 12 ianuarie, după o şedinţă avută cu primarii de sector, că taxele pentru parcare nu se vor modifica în 2010, acestea rămânând la nivelul anului 2009.
În ceea ce priveşte modalitatea de restituire a banilor deja încasaţi, edilul-şef a spus că o hotărâre de consiliu va stabili modalităţile de restituire a acestor bani.
Bucureştenii vor trebui să plătească în 2010 taxele de parcare pentru locurile de reşedinţă la nivelul celor de anul trecut, între 40 şi 75 lei pe an, în funcţie de sector şi zona de locuit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata