Planta supranumită şi „cheia sănătăţii creierului” care pune neuronii în mişcare ca un joc de şah este servită adesea ca o pastă verde picantă.
Se estimează că această plantă pune creierul în mişcare ca un joc de şah, este asemănătoare cu hreanul şi este cunoscută pentru gustul picant şi pentru aroma sa intensă, care a câştigat popularitate în toată lumea.
În plus, planta supranumită şi „cheia sănătăţii creierului” stă la baza multor feluri de sushi sau sashimi, fiind asociată cu preparatele japoneze.
Culoarea sa verde și aroma sa puternică și picantă au făcut din această plantă un ingredient popular în bucătăria asiatică și japoneză.
În acest sens, consumul acestei plante oferă numeroase beneficii pentru sănătate, datorită compușilor săi bioactivi.
Wasabi, planta care supranumită şi „cheia sănătăţii creierului” care pune neuronii în mişcare ca un joc de şah
De altfel, bucătarii niponi cunosc de multă vreme beneficiile uimitoare ale plantei care pune creierul în mişcare ca un joc de şah.
În plus, Wasabi este şi un antidot excelent ce neutralizează intoxicația alimentară, astfel acesta a devenit o componentă obligatorie a bucatelor din pește proaspăt, astfel minimizând posibilele consecințe negative de la consumarea acestuia.
Totodată, wasabi îmbunătățește fluxul sanguin, ceea ce reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Această proprietate a wasabi este de neprețuită în tratamentul consecințelor unui atac de cord.
Ca medicament, Wasabi conține compuși cu proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare din alimente, ceea ce poate contribui la prevenirea intoxicațiilor alimentare.
Iar nutriţional, Wasabi are un conținut caloric scăzut, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să controleze aportul caloric.
Mai mult, conține compuși antioxidanți, precum izotiocianatele, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Acest lucru poate contribui la prevenirea anumitor boli cronice și la menținerea unei sănătăți generale.
Unele cercetări sugerează că compușii din wasabi pot avea proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației din corp.
Izotiocianatele din wasabi au fost asociate cu potențialul de a preveni creșterea celulelor canceroase și de a inhiba dezvoltarea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon.
Un nou studiu arată că wasabi îmbunătăţeşte abilităţile cognitive la persoanele cu vârste de peste 60 de ani, scrie descoperă.ro
Potrivit sursei citate, cheia asocierii este ingredientul activ wasabi 6 metilsulfinil hexil izotiocianat, un compus bioactiv care a fost anterior asociat cu efecte antioxidante şi antiinflamatorii care încetinesc deteriorarea celulelor şi le protejează.
Reţetă pastă de wasabi
Aşadar, pasta de wasabi este un ingredient-cheie în multe rețete japoneze. Pentru a prepara pasta de wasabi acasă, ai nevoie de pudră de wasabi și apă: Se amestecă 2 părți pudră de wasabi cu 1 parte apă. Lasă amestecul să stea 10 minute pentru a permite aromelor să se dezvolte.
Sursa: www.antena3.ro