Chiliman a cumpărat vile de 12 milioane de euro ca să le facă grădiniţe

– Primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a dat pe finalul mandatului Tariceanu 2, aproape 12 milioane de euro ca sa cumpere sedii pentru patru gradinite, un centru social si o cladire noua pentru Politia Comunitara a sectorului 1.

.
Banii au fost platiti din bugetul Primariei direct proprietarilor, fara licitatie, scrie Academia Catavencu.

Conform sursei citate, primarul Chiliman este autorul proiectului de hotarare de Consiliu Local al Sectorului 1 prin care Primaria a platit cele 12 milioane de euro pentru sase imobile.

Tranzactiile ridica mari semne de intrebare. Un exemplu in acest sens este casa cu etaj de pe strada Izbiceni 1-3 care a fost cumparata de Primarie cu 1,65 milioane de euro de la Gabi Lunca, sotia cunoscutului lautar Ion Onoriu. In casa de pe strada Izbiceni 1-3 ar urma sa fie mutata gradinita nr. 44 din sectorul 1.

Presa a scris in repetate randuri despre achizitiile imobiliare ale „clanului Onoriu”. Prin 2008, de exemplu, aproape o suta de familii din Damaroaia faceau anticamera la Chiliman cu speranta ca acesta va opri expansiunea proiectelor imobiliare ale clanului Onoriu si ale altora care sfideaza legile urbanismului si construiesc ori fara autorizatie, ori cu autorizatii eliberate ilegal de Primaria lui Chiliman.

Tot in 2008, inainte de alegerile locale din iunie, primarul Chiliman a fost surprins de ziaristii de la Curentul in vizita la locuinta sotilor Onoriu.

Dar cea mai scumpa gradinita cumparata de Chiliman in 2008 este cea de pe strada Ficusului 25. Acolo, de fapt, se gaseste o casa cu etaj intr-un stadiu de degradare care cere urgent o demolare. Darapanatura a costat nu mai putin de 1,85 milioane de euro.

Si celelalte achizitii sunt mai mult decat suspecte, mai ales ca nici una dintre cele patru gradinite nu poate fi data in folosinta prea curand. Cele patru imobile care urmeaza a fi transformate in gradinite sunt, de fapt, case de locuit, compartimentate in scop rezidential, nicidecum didactic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata