China şi-a fixat drept obiectiv pentru acest an o creştere economică de 7,5%

China şi-a propus pentru 2014 un obiectiv de creştere economică ‘modest’ de aproximativ 7,5%, acelaşi cu cel fixat pentru anul trecut, în condiţiile în care Guvernul chinez vrea să orienteze a doua economie mondială spre o direcţie de creştere mai sustenabilă şi mai echilibrată, transmite AFP.

‘Pe baza unor comparaţii atente şi după luarea în considerare a mai multor factori am decis să fixăm o ţintă de creştere de aproximativ 7,5%’, a declarat premierul chinez Li Keqiang cu ocazia deschiderii sesiunii anuale a Parlamentului chinez.

Este pentru al treilea an consecutiv în care Guvernul chinez îşi propune un obiectiv de creştere de 7,5%. Anul trecut, a doua economia mondială a înregistrat un avans de 7,7%.

‘Trebuie să continuăm să facem din dezvoltarea economică sarcina noastră principală şi să menţinem un ritm de creştere adecvat’, a insistat Li Keqiang.

Guvernul chinez şi-a exprimat anul trecut intenţia de a ‘reechilibra’ modelul economic al ţării prin reducerea dependenţei de exporturi şi investiţiile în infrastructură, graţie stimulării consumului intern. În acest sens, Guvernul chinez a dezvăluit în luna noiembrie un ambiţios program de reforme economice şi financiare destinat să ofere pieţei un rol crucial în economie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata