Chiriţoiu: Complexul Energetic Hunedoara va rămâne mult mai mic decât în prezent, dar va putea funcţiona

Complexul Energetic Hunedoara îşi va reduce mult activitatea în urma restructurării, însă, în final, va putea funcţiona pe propriile picioare, a declarat, luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a arătat că reprezentanţii Comisiei Europene cer un plan de restructurare a complexului, în urma acordării unui ajutor de stat.

„Suntem în discuţii cu Comisia Europeană, iar Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte un plan de restructurare. Comisia a condiţionat separarea activităţii de minerit de cea de producere a energiei. Astfel, trebuie să vedem ce se va întâmpla cu minele şi ce se întâmplă pe partea de producţie de energie, unde sunt şapte grupuri”, a menţionat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, planul de restructurare propus Comisiei Europene ar trebui să fie similar cu cel al administratorului judiciar, în cadrul procesului de insolvenţă a CE Hunedoara.

„La finalul perioadei de restructurare, complexul va rămâne mult mai mic, dar va fi funcţional, va putea funcţiona pe picioarele lui”, a adăugat preşedintele Concurenţei.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă la începutul lunii ianuarie 2016. Pe de altă parte, la finele lunii mai 2015, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care acordă un ajutor de stat individual în valoare totală de 167 de milioane de lei pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Chiriţoiu a adăugat că, în cazul Oltchim, partea română speră să convingă Comisia Europeană în acest an că s-au făcut progrese suficiente pentru ca societatea să iasă din insolvenţă şi să fie privatizată.

„Am văzut progrese la Oltchim, iar dialogul cu Comisia Europeană în acest caz s-a intensificat. Sperăm să convingem Comisia Europeană în acest an că s-au făcut progrese, ca această companie este viabilă şi o putem vinde unui investitor”, a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata