Christel Ţopescu şi Ana Maria Sandu, propunerile lui Iohannis pentru CA al SRTv

Preşedintele Klaus Iohannis le propune pe Christel Ţopescu şi pe Ana Maria Sandu drept candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

„În temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului următoarele propuneri de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune: doamna Christel Ţopescu, în calitate de membru titular; doamna Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Christel Ţopescu este realizatoare tv şi şefa Secţiei germane a TVR. Ea s-a născut la Sibiu şi este soţia comentatorului sportiv Cristian Ţopescu.

Ana Maria Sandu este scriitoare şi redactor la revista „Dilema veche”. Ea s-a născut la Târgu-Jiu şi a făcut parte din Cenaclul „Litere”, condus de Mircea Cărtărescu. Printre volumele sale se numără „Din amintirile unui Chelbasan”, „Fata din casa vagon”, „Omoară-mă!”.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc luni în şedinţă, principala temă de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea în comisii şi validarea în plenul comun a noului Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Până în prezent, potrivit datelor obţinute,rTV au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor doar PNL şi UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administraţie al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata