Ciclism: Românul Eduard Grosu, învingător de etapă şi tricou galben în Turul Estoniei

Ciclistul român Eduard Grosu își continuă sezonul excelent, la doar câteva luni de când a semnat primul său contract profesionist, cu echipa italiano-japoneză Vini Fantini Nippo, debutând cu o victorie în ediția 2014 a Turului Estoniei, succes cu care s-a instalat, evident, și în fruntea clasamentului general, urmând să poarte tricoul galben.

Prima etapă a Turului Estoniei a luat startul din capital Tallinn, încheindu-se după 192 km în orașul Tartu, unde Eduard Grosu s-a impus la sprint, în 4h21’01”, la luptă cu letonul Emils Liepins (Rietumu — Delfin) și germanul Michael Schweizer (Baku Cycling Project), înregistrați în același timp.

Victoria de vineri i-a adus tânărului rutier român (21 de ani) 16 puncte în Europe Tour, competiția fiind de nivel destul de ridicat (2.1 în clasificarea UCI, imediat după cele 3 mari tururi și clasice), totalul său în această ierarhie de elită fiind acum de 76 de puncte, foarte importante în perspectiva participărilor României la Campionatele mondiale și, mai departe, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Turul Estoniei din acest an, care reunește 12 echipe, cu 71 de cicliști în total, continuă sâmbătă, cu disputarea etapei a 2-a, una de plat, din nou favorabilă sprinterilor, Tartu — Tartu (150 km). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata