Cinci designeri români la târgul european de modă şi design de la Bruxelles

Designerii români Lana Dumitru, Oláh Gyárfás, Oval, Stereosocks, Dana Tudor și Anca Vintilă vor participa la târgul EUNIC de modă și design la centrul cultural De Markten din Bruxelles, în perioada 24-26 octombrie.

Aflat la cea de-a doua ediție, târgul se desfășoară în cadrul Lunii modei de la Bruxelles, eveniment de impact din industria fashion belgiană. Peste 40 de talentați designeri din Austria, Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, România, Spania și Ungaria își vor prezenta cele mai noi creații, informează ICR Bruxelles.

Iubitorii de fashion și design vor putea admira și cumpăra vestimentații care îmbină modelele tradiționale românești cu elemente moderne inspirate din epoca informației digitale (Lana Dumitru), colecții masculine cu tăieturi austere într-o cromatică minimalistă (Oláh Gyárfás), bijuterii de argint sau de piele (Oval), șosete autentice fabricate în Transilvania (Stereosocks), bijuterii inspirate din arta tradițională a împletitului (Dana Tudor) și obiecte de porțelan pictate de mână cu teme preluate din basmele sau motivele tradiționale românești (Anca Vintilă).

Evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (rețeaua europeană a institutelor culturale naționale din Bruxelles) în colaborare cu Centrul de Modă și Design din Bruxelles și reprezintă o platformă pentru promovarea creațiilor tinerilor designeri în capitala Europei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata