Cine cumpără mii de hectare de terenuri agricole, în criză?

Profitand de scaderea preturilor si de foamea de bani a taranilor, diverse fonduri de investitii cumpara, in aceasta perioada, suprafete mari de terenuri agricole, de categoriile 1, 2 si 3, mai mult sau mai putin comasate, insa numai daca depasesc 500 de hectare.

Deja acestea au achizitionat loturi de sute de hectare si au arendat alte mii de hectare, mai ales in partea de vest a tarii. Datorita fondurilor europene de care beneficiaza Romania, a terenurilor fertile si slaba concurenta din sectorul agricol, investitiile in acest domeniu reprezinta oportunitatea unei afaceri foarte profitabile, considera marii investitori in terenuri agricole.

Preturile sunt negociate de la caz la caz, in anunturile facute de aceste fonduri de investitii fiind specificat doar ca este vorba de „preturi corecte”.
In plus, investitorii specifica faptul ca exclud mai mult de un intermediar de la proprietar pana la ei si ca „nu platesc comisioane”.

Pe raza comunei CA Rosetti un taran vinde teren agricol, „in titluri”, cu o suprafata de 150 ha, avand un grad de comasare de 80%. Pretul, care include si cadastru, este de 1.700 euro/ha. Acelasi pret il are si un teren agricol de 170 hectare, in judetul Tulcea, in comuna Cerna.

Continuarea în Ziare.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata