Cine este Ionuț Stroe, propunerea pentru Ministerul Sportului în Guvernul Orban

Ionuț Stroe, propunerea pentru Ministerul Sportului în Guvernul Orban, are 40 de ani și este deputat din anul 2008 și membru în Adunaerea parlamentară a Consiliului Europei din 2009. În trecut, acesta a deținut funcția de consilier municipal în Craiova.

Ionuț Stroe este deputat din 2008, ales în circumscripția Dolj. Totodată, el face parte din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei încă din anul 2009 și este șeful delegației Parlamentului României din anul 2012.

Între 2012 și 2014 a deținut funcția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Între 2004 și 2007 Ionuț Stroe a fost directorul Direcției Județene pentru Tineret Dolj.

Tot din 2004 a fost consilier municipal în Craiova, timp de patru ani.

Din 2007 până în 2009 a condus Direcția de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret în cadrul Autorității Naționale pentru Tineret.

Ionuț Stroe a obținut diploma de bacalaureat în anul 1998, absolvind Colegiul Național Carol I din Craiova, profil special de matematică.

În 2003 a luat finalizat Facultatea de Autonomatică și calculatoare din cadrul Universității Craiova, unde a obținut o diplomă de licență ca inginer diplomat IT&C.

Mai târziu, în 2006 a finalizat și masterul în cadrul aceleiași universități, cu specializare în finanțe și administrarea afacerilor.

El mai are și un certicat de absolvire al Programului e pregătire şi perfecționare în domeniul relaţiilor internaţionale, din Ministerul Afacerilor Externe – Institutul Diplomatic Român.

Totodată, liberalul propus la Ministerul Sportului este licențiat în drept, având master chiar și în drepturile omului.

În actuala legislatură, deputatul Ionuț Stroe face parte din grupul PNL și este membru în Comisia pentru cultură. Totodată, el deține funcția de președinte în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata