Cine va construi metroul din Cluj-Napoca?

Metroul din Cluj-Napoca îşi va afla constructorul până la sfârşitul anului viitor după ce procedura de achiziţie publică va fi finalizată, spun reprezentanţii autorităţilor locale.

„Vă comunicăm faptul că contractorul lucrărilor pentru construcţia metroului din Cluj-Napoca se va desemna prin procedură de achiziţie publică. Astfel, se estimează că procedura se va finaliza prin semnarea contractului până în luna decembrie 2022“, spune Iulia Perşa, re­pre­zentantul Biroului mass-media al Primăriei din Cluj-Napoca, într-un răspuns la o solicitare a ZF.

În planurile edilitare ale oraşului, proiectul metroului din Cluj-Napoca se află în faza elaborării Planului Urbanistic Zonal şi a stabilirii indicatorilor tehnico-economici, elemente care vor fi transmise apoi spre aprobare guvernului prin hotărâre de guvern.

„Ulterior, pe baza acestor indicatori şi a regulamentului urbanistic stabilit, se va trece la organizarea licitaţiei de proiectare şi execuţie. Noi am estimat că toate aceste demersuri vor fi gata în decembrie 2022, având în vedere termenele legale care trebuie respectate“, adaugă Iulia Perşa.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata