Cine va primii despagubiri dupa distrugerile provocate de ploile inghetate

Dupa ploile inghetate, de mai bine de 4 zile, care au cuprins o mare parte din tara, Bucurestul incepe sa-si revina si sa evalueze pagubele.

Ploile marunte si temperaturile scazuta au acoperit intreaga natura cu un strat gros de gheata. Crengile copacilor au cedat sub greutatea ghetii, sau rupt cablurile electrice si chiar si unii stalpi de electricitate.

Mai multe masini au fost avariate de stalpii sau copacii prabusiti sub povara sloiurilor de gheata de pe fire sau crengi. Pagubitii incep sa faca calculele pagubelor si sa se gandeasca la recuperarea banilor.

Potrivit Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, 550 de masini au fost avariate de copacii sau stalpii doborati sub povara ghetii.

Marius Epure, broker de asigurare: ”Vor fi despagubiti de societatea de astgurare la care sunt asigurati CASCO.Asigurarea valideaza pentru asigurarea bunurilor, indiferent de evenimentul la care masina a fost avariata. Ceilalti, in schimb, vor suporta reparatia propiilor bunuri pe cheltuiala proprie. Nu pot sa ceara la nici o autotitate despagubiri pentru pagubele suferite.”

Cei care nu au asigurare CASCO, si au masinile in aceasta situatie, mai au o sansa sa fie despagubiti de primariile de sector. Administratia  Domeniului Public, incazul sectorului 4 de exemplu, are o asigurare speciala facuta pentru astfel de evenimente, din care ar urma sa ii ajute pe cei afectati.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata