Cioloş: Nu avem un laborator acreditat în România pentru a testa calitatea dezinfectanţilor

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi, 3 mai, că, în urma discuţiei cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, pe tema dezinfectanţilor folosiţi în spitale, a constatat, ”cu surprindere”, că în România nu există un laborator acreditat care să testeze aceste substanţe.

„Din discuţia pe care am avut-o (cu ministrul Sănătăţii — n.r.), am constatat cu surprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România care să poată să facă în mod formalşi oficial astfel de testeşi, din păcate, Ministerul Sănătăţii nu poate să ia decizii fără un control sau fără rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut domnului ministru să ia cât mai rapid măsurile pentru a avea astfel de analize făcute de un laborator acreditatşi să informeze opinia publică despre toate măsurile pe care le dispune”, a spus Cioloş, la Cercul Militar, înainte de participarea la un eveniment.

Premierul a anunţat, de asemenea, că ministrul Cadariu va prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă, rezultatele „verificării de sanitaţie” ale unui prim control efectuat de minister.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus marţi Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor în cauză, darşi cu alţi agenţi economici care pot avea legatură cu ancheta în cazul biocidelor.

Potrivit MS, rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata