Cioloş: OUG privind interceptările reprezintă o soluţie de moment; important e să nu se oprească cercetările în justiţie

Ordonanţa de urgenţă privind interceptările reprezintă o soluţie de moment, important fiind să nu se întrerupă cercetările în justiţie, a declarat vineri premierul Dacian Cioloş.

„Este soluţia de moment, cel puţin. Este important să nu existe un vid legislativ din punctul acesta de vedere. Deci, e soluţia de moment şi, sigur, va fi timp să vedem dacă sunt alte soluţii mai bune, dar important este să nu se întreruptă procesul de cercetare în justiţie”, a declarat prim-ministrul, la sediul Ministerului Finanţelor unde participă la lansarea proiectului „Transparenţă Bugetară”.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, joi, că Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă privind interceptările şi vineri seară, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Executivul o va adopta.

„Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă, a făcut-o împreună cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT şi DNA. Mâine avem CSAT, pentru că ne trebuie avizul CSAT, şi mâine seară Guvernul va adopta această ordonanţă de urgenţă”, a spus Prună, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului, România se află în situaţia în care nu are altă infrastructură în materie de interceptare a comunicaţiilor decât cea administrată de SRI, soluţia fiind folosirea acesteia cu eliminarea oricărei intervenţii umane din partea celor de la Serviciul Român de Informaţii şi cu implicarea exclusivă a procurorului şi a poliţiei judiciare.   (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata