Cioloş: Reglementările pentru testele pe infecţii nosocomiale nu au fost modificate din 1982

29

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi, 10 mai, că în perioada următoare vor fi modificate mai multe acte normative din domeniul medical, unul dintre acestea vizând testele pentru infecţiile nosocomiale din spitale, care nu a mai fost modificat de dinainte de 1989.

„O hotărâre de guvern cu sancţiuni o să intre pe ordinea de zi a Guvernului de mâine. La fel, este un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Pe săptămâna viitoare vom veni cu un alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale, acel ordin care din 1982 nu a mai fost modificat, ba chiar după ’90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca în momentul de faţă chiar şi aceste teste de sanitaţie nu sunt făcute după o procedură care să fie foarte clar definită. În consecinţă, nici în momentul în care se fac verificările eficienţei produselor în spitale nu avem o procedură clară la nivel naţional”, a explicat Cioloş la sediul Ministerului Sănătăţii, după o întâlnire cu secretarii de stat.

El a precizat că vor fi făcute „clarificări” în privinţa procedurilor de achiziţie a biocidelor.

„Vom veni şi cu nişte clarificări în privinţa procedurilor de achiziţie a biocidelor, în aşa fel încât să ne asigurăm că în toate spitalele, chiar dacă contractele se fac la nivelul spitalelor, sunt respectate aceleaşi proceduri şi aceleaşi standarde vizavi de calitatea produselor respective. (…) Vom veni cu precizări şi prevederi mai clare legate de toate contractele care se vor semna de acum înainte pentru aceste produse tocmai pentru a ne asigura că produsele de acum înainte vor avea calitatea care este prevăzută în contract. Să nu ne mai limităm doar la preţ sau la aceste verificări care sunt făcute la intrarea pe piaţă”, a afirmat prim-ministrul.

„Am trecut apoi în revistă şi alte lucruri de actualitate legate de agenda ministerului, urmează să ne mai vedem săptămâna viitoare. Astăzi o să semnez, să reconfirm delegările de atribuţii pentru secretarii de stat care urmează să continue să îşi desfăşoare activitatea, fiecare pe aria lui de responsabilitate”, a mai declarat premierul.

Dacian Cioloş a preluat funcţia de ministru interimar al Sănătăţii după demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News