Circa 6.000 tone de sare şi nisip, pregătite pentru intervenţia pe drumurile naţionale în sezonul rece

Circa şase mii de tone de sare şi nisip sunt pregătite pentru intervenţia pe drumurile naţionale din judeţ în sezonul rece, în caz de ninsoare sau îngheţ, potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Vrancea.

„În caz de ninsoare, suntem pregătiţi să intervenim prompt pe drumurile naţionale pentru deszăpezire, precum şi pentru combaterea poleiului şi a gheţii. Avem contracte semnate cu un prestator de servicii din judeţul Suceava pentru servicii de deszăpezire şi circa 6.000 de tone de sare şi nisip în stoc”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv.

Potrivit acestuia, deszăpezirea pe drumurile naţionale va fi asigurată de 67 de utilaje, 52 de utilaje de intervenţie ale prestatorului şi 15 ale SDN Vrancea.

Între timp, de la finele lunii octombrie au fost demarate acţiunile pentru montarea parazăpezilor de-a lungul drumurilor naţionale, în punctele critice, pentru protecţia carosabilului de depunerea troienelor. În total, vor fi montaţi 34 de kilometri liniari de parazăpezi metalice şi din plasă.

În Vrancea, reţeaua de drumuri naţionale însumează 493 de kilometri. La nivelul judeţului sunt organizate trei baze de deszăpezire, la Focşani, Adjud, Bîrseşti, precum şi trei puncte de sprijin, în localităţile Cîmpuri, Greşu şi Vintileasca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata