Ciucă: Avem pregătiți 6.312 militari să intervină și 1.083 de mijloace tehnice pentru iarnă

Seful Statului Major General, Nicolae Ciuca (D), participa la exercitiul militar Dragoon Crossing Romania, in Frumuseni, luni 26 octombrie 2015. CIPRIAN HORD / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a declarat, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că 6.312 militari sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie, fiind disponibile și 1.083 de mijloace tehnice. El a precizat că MApN are și cinci elicoptere pregătite să acopere fiecare regiune a țării.

„Vă pot raporta că în acest moment, la nivelul MApN, au fost revăzute planurile de intervenție și actualizate, au fost coordonate cu autoritățile și celelalte structuri din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională. De asemenea, pot să raportez că au fost verificate spațiile necesare a fi pregătite pentru evacuarea populației din zonele afectate. Deci putem să asigurăm pentru o perioadă de timp cazarea acestor persoane. Sistemul de comunicații a fost verificat și este în măsură ca indiferent ce se întâmplă cu sistemul de comunicații civil și asigurăm backup-ul și să coordonăm toată activitatea de intervenție pe întreg teritoriul național”, a afirmat Nicolae Ciucă, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că mai sunt pregătite cinci elicoptere pentru zonele țării și un avion de transport mediu curier.

„Avem pregătiți 6.312 militari să intervină și 1.083 de mijloace tehnice. Față de acestea, avem 5 elicoptere în măsură să acopere fiecare regiune din țară și un avion de transport mediu curier. Ca atare, împreună cu ceilalți colegi suntem în măsură să asigurăm intervențiile în caz de nevoie”, a conchis Ciucă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata