Ciucă cere ca proiectul de achiziție de avioane F16 să fie trimis Parlamentului de urgență

Nicolae Ciucă a solicitat premierului Ludovic Orban, joi, în ședința de Guvern, introducerea pe ordinea de zi a proiectului de achiziție de avioane F16, în cadrul Programului Avion Multirol. Ministrul Apărării acesta a cerut transmiterea proiectului de lege către Parlament, în procedură de urgență.

„Domnule prim-ministru vă rugăm să fiți de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului a proiectului de lege pentru dezvoltarea capabilității operațioanle aeriene cuprinsă în perioada de tranziție inițială a concepției de realizarea graduală a capabilității de apărarare aeriană în cadrul Programului Avion Multirol al forțelor aeriene. Are avizul consiliului legislativ și de asemenea vă rog să fiți de acord să fie transmis proiectul de lege către Paralment pentru adoptare prin procedură de urgență în conformitate cu prevederiel articolului 76, alineatul 3 din Consituția României. Solicităm aceasta deoarece am comunicat cu partea protugheză de unde se achiziționează avioanele și deja a fost o amânare de două ori a termenelor de contract. În contract sunt de asemnea parte Statele Unite ale Americii pentru că prin aceștia se desfășoară proiectul”, a afirmat ministrul Apărării Nicolae Ciucă, joi, în debutul ședinței de Guvern.

Premierul Orban i-a răspuns ministrului Apărării: „E vorba de proiectul avizat de CSAT, e vorba de F16(…) Vom solicita după adoptare Parlamentului să adopte proiectul în procedură de urgență”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata