Ciurchea (CNAS): Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie

Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, după consultarea pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o va avea cu toți partenerii implicați, a precizat miercuri,  președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

„Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, în funcție și de cât de repede terminăm discuțiile cu toți partenerii. Înainte de semnare trebuie discutate cu partenerii de dialog viitoarele norme, viitorul contract, modificări la contract, pentru că de fapt contractul este pe doi ani. Am trimis deja invitații pentru toți partenerii, există un calendar în acest sens”, a explicat Ciurchea.

Referindu-se la contractele cost-volum în urma cărora vor mai intra pe lista de medicamente compensate și gratuite alte molecule, președintele CNAS a spus că miercuri a fost publicat în Monitorul Oficial modelul unui astfel de contract.

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial modelul de contract și de aici încolo putem demara lucrurile pentru a putea încheia contractele cost-volum”, a spus Vasile Ciurchea.

Întrebat în legătură cu faptul că producătorii de medicamente susțin că există un blocaj din cauza demisiilor membrilor comisiilor de specialitate, Ciurchea a răspuns: „Da, există acest fenomen de demisie al unor membri ai comisiilor, dar noi ne adresăm în lipsa comisiilor societăților medicale de profil”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata