CJ Gorj a alocat 93.000 lei pentru modernizarea circuitului de vizitare a Peşterii Polovragi

Consilierii judeţeni din Gorj au aprobat, vineri, în cadrul şedinţei lunare, proiectul privind modernizarea circuitului de vizitare a Peşterii Polovragi, în acest sens fiind alocată suma de 93.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor CJ Gorj, decizia de modernizare a circuitului turistic al Peşterii Polovragi a fost luată după ce s-a constatat că respectivul traseu nu mai corespunde cerinţelor actuale, atât din punct de vedere al noilor norme de protecţie a obiectivelor naturale, cât şi al condiţiilor de vizitare pe care turiştii le aşteaptă.

Circuitul vizitabil al peşterii a fost amenajat în anii 1970 şi îmbunătăţit pe parcursul timpului.

„Principalele lucrări necesare a se executa sunt amenajarea unei platforme de parcare în poiana din faţa Mănăstirii Polovragi, la circa 1,3 kilometri de obiectiv, realizarea unei construcţii parter pentru grupuri sanitare, situată între parcare şi drum, amenajarea zonei de intrare în peşteră pe două niveluri, amenajarea unor scări din grătare metalice, cu podeste intermediare şi a unei platforme de belvedere parţial în consolă, toate dotate cu balustrade de protecţie pe ambele laturi, scări de zidărie de piatră, platforme de regrupare din zidărie, trotuar metalic suspendat din oţel inox pe suporţi metalici şi instalaţii electrice”, se menţionează în proiectul de modernizare.

Peştera Polovragi, a treia peşteră din România ca număr de vizitatori şi unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Oltenia, este inclusă în patrimoniul judeţului Gorj şi este dată de către CJ în administrarea Muzeului Judeţean Gorj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata