CJ Iaşi, în Cartea Recordurilor, la numărul de gropi în asfalt

Soferii ieşeni spun ca gropile pe drumurile judeţene au ajuns „ca fintinile”. De 5 ani, pe trei astfel de rute importante nu s-a mai efectuat nici o lucrare de intretinere.

Motivatia Consiliului Judetean este uluitoare: se asteapta bani pentru refacerea lor totala. Normele UE interzic efectuarea de lucrari de reabilitare din banii autoritatii locale daca s-au alocat deja fonduri europene. Lucrarile curente de plombare sint insa permise. Conducerea CJ a suflat insa si in iaurt, lasindu-i pe soferi sa-si rupa masinile.

Birocratia ingroapa in conturile Consiliului Judetean 147,6 milioane de lei. Trei din drumurile care racordeaza Iasul cu judetele din jur sint intr-un hal fara de hal. Pentru unul au inceput lucrarile de modernizare.

Celelalte doua se zbat intre refaceri de proiecte si contestatiile depuse in nestire de firmele participante la licitatie. Intre timp, mai ales dupa ultima iarna, drumurile au cratere ca dupa bombardament sau pur si silmplu o iau la vale. Soferii au ajuns sa ocoleasca drumurile asfaltate, preferind drumurile comunale pietruite.

(sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata