Claudiu Manda (PSD): Nu este posibil ca un primar să aibă o indemnizaţie mai mică decât salariul secretarului

Deputatul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, susţine că pe lângă creşterea salariilor profesorilor debutanţi cu 10% şi acordarea de burse pentru medicii rezidenţi în cuantum lunar de 670 lei, era nevoie şi de creşterea indemnizaţiilor primarilor şi viceprimarilor pentru că nu este posibil ca un primar de comună să aibă o indemnizaţie mai mică decât salariul secretarului din localitate.

‘Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială şi Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor s-au întrunit, luni, în şedinţă comună având pe ordinea de zi Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, pentru a emite un Raport comun. Am dezbătut un proiect de lege care a trecut de Senatul României încă din anul 2013 şi am reuşit, pe lângă măsurile care deja îşi fac efectul, creşterea salariilor profesorilor debutanţi cu 10% şi acordarea de burse pentru medicii rezidenţi, împreună cu colegii de la PNL, PC şi UNPR să trecem prin vot şi amendamentul prin care indemnizaţiile primarilor şi viceprimarilor vor creşte. Parlamentarii PDL au votat împotrivă sau s-au abţinut la acest amendament. Este o măsură care se impunea, pentru că nu este posibil ca un primar de comună să aibă o indemnizaţie mai mică decât salariul secretarului primăriei sau al şefului de post’, a afirmat Manda într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit legii, procentele de creştere se vor aplica prioritar salariilor mai mici, mai exact primarilor şi viceprimarilor de comune şi oraşe, majorările ajungând, în unele cazuri până la 700 de lei.

Deputatul Claudiu Manda şi-a exprimat speranţa că proiectul de lege va intra cât mai repede pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi supus la vot.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata