Bechtel trebuie să reia procedura de concediere colectivă

Compania americană Bechtel nu-i mai poate disponibiliza pe cei 1.900 de angajaţi până nu reia întreaga procedură de trimitere în şomaj, care durează 45 de zile.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene de ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don, concedierea colectivă trebuia să se facă pe 6 aprilie, după cum a notificat compania americană instituţiile statului.

‘Pentru că nu au realizat disponibilizarea în acea zi şi nici nu ne-au notificat că doresc prelungirea termenului, trebuie să reia întreaga procedură de la capăt. Dacă mâine, să zicem, ei anunţă că dau afară oamenii, este o acţiune ilegală. Trebuie reluat tot demersul, cu notificarea noastră, întocmirea dosarului, precizarea termenelor, discuţiile cu sindicatele şi aşa mai departe. Pentru că sunt implicaţi mai mult de 300 de angajaţi întreaga procedură durează o lună şi jumătate’, a explicat marţi Daniel Don, într-o conferinţă de presă.

Directorul AJOFM Cluj a spus că toate aceste etape sunt necesare, mai ales în cazul disponibilizărilor masive, pentru ca instituţiile statului să aibă timp să verifice carnetele de muncă şi restul actelor, să pregătească banii necesari viitorilor şomeri şi să îi programeze pe aceştia la ghişee.

‘Nu ne putem trezi cu o mie de oameni într-o singură zi la ghişee, toţi odată şi nici nu avem de unde să ştim când facem bugetul că în lună noiembrie să spunem o firmă mare va da afară sute de oameni. De aceea sunt necesare toate aceste proceduri, pentru ca să putem să ne organizăm şi să controlăm situaţia’, a spus Don.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata