Cluj: Boc, hotărât să nu plece din PDL, deşi susţine candidatura Elenei Udrea la preşedinţie

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că nu intenționează să plece din PDL și a reafirmat susținerea sa pentru candidatura la alegerile prezidențiale a Elenei Udrea, liderul PMP.

Emil Boc a negat, într-o conferință de presă, și că ar vrea să devină membru al PMP. Fostul președinte al PDL a precizat, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, că nu a avut nicio discuție personală cu liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, referitor la ieșirea sa din partid.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Emil Boc de ce și-a schimbat opțiunile de susținere a candidatului la președinție către Elena Udrea, după ce își afirmase orientarea către candidatul PDL.

„La acea vreme nu erau anunțați toți candidații la alegerile prezidențiale. Elena Udrea fost un membru în guvernul pe care l-am condus. Dintre toți candidații pe care îi avem în acest moment o cunosc cel mai bine, știu că are experiență administrativă. Proiectele pe care le-a realizat stau mărturie în acest sens. Știu că poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta și această campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta”, a afirmat Emil Boc.

Fostul premier a spus că ar putea fi implicat în campania electorală a liderului PMP, Elena Udrea, însă a precizat că este prea devreme pentru a da amănunte.

Întrebat de jurnaliști dacă România este pregătită pentru un președinte femeie, Boc a răspuns că este momentul ca oamenii să renunțe la clișee.

„De ce nu, orice drum începe cu primul pas, așa a fost peste tot în lume. De ce în România să nu poată fi un președinte femeie. Trebuie să renunțăm la prejudecăți și la clișee. Trebuie să judecăm omul în funcție de ceea ce a făcut și în funcție de proiectul pe care îl are”, a spus Boc.

În ceea ce privește proiectul privind migrația primarilor, pe care Guvernul ar intenționa să îl adopte joi, Boc a menționat că este clară intenția social-democraților de a atrage sprijin pentru campania electorală.

„Este o formă de atragere a primarilor din opoziție la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Pentru că de fapt asta este miza acelei ordonanțe, de a putea duce cât mai mulți primari la PSD în an de campanie electorală”, a afirmat Boc.

Proiectul l-ar avantaja pe primarul municipiului Cluj-Napoca, în cazul în care acesta ar dori să intre în PMP, însă Emil Boc a negat ferm că l-ar interesa să treacă la partidul Elenei Udrea.

El nu poate alege nici soluția unei demisii din PDL fără a renunța în acest fel la poziția de primar al municipiului Cluj-Napoca, care are unul dintre cele mai mari orașe ale României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata