Cluj: Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost externaţi

Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru au fost externaţi marţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, după două săptămâni în care au stat internaţi la secţia de Terapie Intensivă.

Cei doi pacienţi au fost preluaţi de o ambulanţă SMURD care i-a transportat până la Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, de unde vor fi îmbarcaţi într-o aeronavă specială pentru a fi duşi la Bucureşti.

Călătoria va fi efectuată sub supraveghere medicală, deoarece starea lor de sănătate necesită condiţii speciale de transport.

Valentin Calu a declarat la ieşirea din spital doar că ‘se simte bine’, în timp ce Cătălin Pivniceru a refuzat să facă orice declaraţii.

În cursul zilei de luni a fost externat şi medicul Sorin Ianceu, care a fost transportat cu o ambulanţă cu număr de Bihor la domiciliul său din Beiuş. Medicul a spus că se se recuperează bine şi că abia aşteaptă să îşi revadă copiii.

Cei trei medici s-au aflat timp de două săptămâni internaţi la Terapie Intensivă la spitalul de Urgenţă din Cluj, după ce avionul cu care efectuau un zbor în data de 20 ianuarie s-a prăbuşit, în Munţii Apuseni, pe Vârful Petreasa, la o altitudine de peste 1.200 de metri. În avion se mai aflau încă patru persoane. Medicul Radu Zamfir a părăsit spitalul la cererea sa a doua zi după accident, iar copilotul Răzvan Petrescu rămâne şi în continuare internat la Cluj. El a suferit cele mai grave răni şi a fost până în prezent supus mai multor intervenţii chirurgicale la bazin, picioare şi piramida nazală.

Pilotul Adrian Iovan şi medicul rezident Aurelia Ion au murit în urma prăbuşirii avionului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata