Cluj Napoca a fost locul ideal pentru pasionații de IT. Au fost puse la bătaie sute de joburi și concursuri atractive

Preț de două zile, în Cluj s-a vorbit numai în termeni de IT. Asta deoarece zeci de companii și oameni pasionați au participat la târgul de cariere ce au avut oferte mult prea greu de refuzat. Chiar dacă cei care au participat s-au bucurat de job-uri atractive, sesiuni de training și conferințe, cel mai mare punct de atracție al târgului a fost zona cu jocuri online.

La acest târg, au participat peste 40 de companii care promovează domeniul IT și și-au prezentat ofertele valabile dar și ce își doresc de la candidați. Aproximativ 500 de tineri au aplicat la fiecare stand al târgului. Cei care își doresc un job în domeniul tehnologiei, au beneficiat și de o aplicație care să îi ajute în găsirea mai rapidă a unui loc de muncă potrivit.

 

„Angajatorii caută atât persoane din categoria junior, cât şi persoane din categoria middle sau senior. În toamnă am constatat că proflul candidatului era unul complex pentru că erau candidaţi cu 3 – 5 ani experienţă sau peste 5 ani experienţă. Ei şi-au adaptat ofertele” a explicat PR-ul târgului organizat, Alina Agafiței.

Totuși, există și angajatori care vânează persoane pasionate de IT chiar dacă nu au experiență sau sunt studenți.

„Anul acesta am venit cu un număr mult mai mare de oportunităţi, mai ales pentru oamenii care au experienţă în IT, dar şi pentru studenţii de la facultăţile tehnice. Avem mult mai multe intershipuri, dar şi mult mai multe joburi în IT”  a declarat un specialist în Resurse Umane.

Acest eveniment a avut ca obiectiv și atragerea atenției cu tehnologii de ultimă generație. Un tânăr moldovean a participat la târg cu un model nou de ochelari de protecție pentru cei ce au ochii solicitați de computer.

De asemenea, mai multe persoane au participat la un concurs pe partea de gaming cu premii de mii de euro. Au câștigat mulți tineri din Cluj, care au câștigat și ediția trecută și au reușit să se claseze tot pe primul loc.

 

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata