Cluj:TIFF, considerat de americanii de la Best Fest Film Series printre cele mai interesante din lume

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va fi prezentat luna viitoare la New York în cadrul Best Fest Film Series, eveniment iniţiat de centrul cultural „The Town Hall” şi directorul său artistic, M.A. Papper, care celebrează cele mai interesante zece festivaluri de film din lume.

În cadrul acestui eveniment, clădirea istorică Town Hall, inaugurată în 1921, care este una dintre mărcile de tradiţie ale New York-ului, găzduieşte concerte, spectacole de teatru şi dans, lecturi. În fiecare an aceste evenimente adună peste 200.000 de spectatori.

Best Fest Film Series va începe în 3 februarie, cu o seară specială dedicată TIFF-ului, în prezenţa directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Acesta va discuta despre selecţie, concept şi despre lucrurile care fac TIFF-ul unic în peisajul festivalier internaţional, va prezenta posterele originale ale celor 12 ediţii şi câteva dintre trailerele memorabile din istoria festivalului clujean, se precizează într-un comunicat al TIFF difuzat miercuri.

„Decizia celor de la Town Hall de a include TIFF-ul în cadrul acestei serii şi prezenţa festivalului clujean în cadrul evenimentelor de pe Broadway ne onorează. Mai mult, ineditul acestei iniţiative şi faptul că TIFF-ul deschide această serie dedicată celor mai excitante festivaluri internaţionale mi-au dat ocazia de a concepe cap-coadă o seară, sper eu, cât mai atractivă şi mai fun pentru cei prezenţi la eveniment”, declară Mihai Chirilov.

În cadrul serii dedicate TIFF spectatorii vor avea ocazia să urmărească filmul „Despre oameni şi melci” al regizorului Tudor Giurgiu.

„Spectatorii vor avea ocazia rară de a vedea filme extraordinare, de a afla lucruri noi despre arta şi cultura cinematografică din alte ţări şi de a experimenta cele mai bune şi incitante festivaluri de film din lume, în prezentarea celor care le organizează”, se afirmă pe site-ul oficial al The Town Hall.

Printre festivalurile incluse în selecţia primei ediţii a Best Fest Film Series se află Slamdance Film Festival (SUA), Rotterdam International Film Festival (Olanda) sau Morelia International Film Festival (Mexic).

TIFF este un festival inaugurat în urmă cu 12 ani la Cluj şi este în prezent cel mai coerent şi mai important eveniment cultural din oraş, motiv pentru care a fost inclus în lista de proiecte pe care autorităţile se bazează pentru candidatura la titlul de Capitală culturală europeană în 2021.

La ediţia de anul trecut, circa 62.000 de spectatori au luat parte la cele peste 400 de proiecţii şi evenimente, în zece zile de festival. TIFF este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, iar cea de-a 13-a ediţie, de anul acesta, va avea loc între 30 mai şi 8 iunie, la Cluj-Napoca. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata