CNA a prelungit cu nouă ani licenţa postului Antena 3

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a prelungit, marți, 10 iunie, cu nouă ani licența  S.C. Antena 3 SA pentru postul Antena 3.

Pentru decizia de prelungire a licenței au votat Laura Georgescu, Monica Gubernat, Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu Radu Călin Cristea, și Lorand Turos, împotrivă fiind Narcisa Iorga și Valentin Alexandru Jucan.

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a afirmat că echipa își dorește „să meargă spre zona culturală”, puțin acoperită, care nu produce audiență, dar consideră că este un pretext foarte bun pentru a oferi oamenilor informații din domeniu. În acest sens, Gâdea a amintit parteneriatul cu Festivalul Internațional „George Enescu”.

Răspunzând întrebărilor membrilor CNA, directorul Antena 3 a menționat decizia de a se implica în evenimente de natură publică, precum meciul Simonei Halep din finala Rolland Garos, ori cu privire la creșterea intoleranței față de români în Marea Britanie.

„Am încercat să facem emisiunile „Secvențial”, am adus-o pe Carmen Avram, cu reportajele ei (…), iar de la anul vrem să fim parte din orice înseamnă eveniment”, a explicat Gâdea.

De asemenea, Adrian Ursu, director editorial al postului, a vorbit de diversificarea ofertei de emisiuni a Antenei 3, iar realizatorul Radu Tudor a precizat că „corpul permanent” al invitaților Antenei 3 este unul greu de obținut, el amintind „afinitatea fiecărui post de televiziune față de un invitat sau altul”, în condițiile în care „piața analiștilor și jurnaliștilor independenți” este tot mai rarefiată.

„Vom încerca pe viitor să aducem invitați care să ofere opinii tot mai diverse”, a spus Radu Tudor, în timp ce Mircea Badea, realizator, a subliniat că „publicul dictează” lista invitaților.

Christian Mititelu, membru CNA, a atras atenția că Antena 3 nu respectă pluralismul de opinie și informarea obiectivă a publicului, poziție la care Adrian Ursu a menționat că a avut 264 de invitați în doi ani și că „o consistentă parte a spectrului politic” a decis să nu participe la emisiunile Antena 3. Ursu a subliniat că diversitatea opiniilor există la Antena 3.

„Postul nostru de televiziune transmite toate punctele de vedere ale tuturor liderilor politici, toate conferințele de presă ale tuturor partidelor și toate conferințele de televiziune ale președintelui României. Faptul că aceștia vor să se sinucidă politic și că vor să aibă 6%, sau cât vor, nu mai este problema Antenei 3. Noi nu îi putem aduce în studio cu forța”, a spus Mihai Gâdea.

Alexandru Jucan a prezentat celor de la Antena 3 diverse puncte de vedere critice aduse de diverse organisme și instituții naționale sau internaționale precum OSCE, CSM, Adrian Ursu replicându-i că acestea au fost făcute „într-un anumit scop, într-un moment de mare încărcătură emoțională”.

„În momentul în care personaje politice cereau publicului să nu se uite la Antena 3, nu v-am sesizat îngrijorarea. CNA nu este o instituție de poliție, ci este chemată să apere libertatea presei”, a spus Adrian Ursu.

Narcisa Iorga a afirmat că Antena 3, care „are 175 de sancțiuni în cei nouă ani cât a deținut licența audiovizuală”, „încalcă zi de zi” Legea audiovizualului și Codul de reglementare în audiovizual, pe care le consideră „facultative”, în timp ce Mihai Gâdea a acuzat-o că a făcut parte din „staful de campanie al lui Traian Băsescu”, fapt negat de reprezentanta CNA.

De asemenea, Gâdea a opinat că Narcisa Iorga și-ar fi dorit să facă parte din angajații Securității, calificând-o drept „politruc”, „propagandist al lui Traian Băsescu” și menționând că va sesiza Parlamentul în acest sens.

De asemenea, Alessandra Stoicescu și Marius Huc, redactor șef Antena 3, au vorbit despre implicarea socială a postului Antena 3 în domeniul sănătății sau al protecției monumentelor.

Antena 3 este un canal de televiziune de știri privat din România.

Acesta este deținut de compania Antena 3 SA, care face parte din grupul Intact.

Emisiunile sale prezintă informații legate de domeniul social, politic, dar și de mediul de afaceri.

Directorul general al Antena 3 este Mihai Gâdea.

Antena 3 este singurul post de televiziune din România afiliat la CNN International, post secundar din cadrul rețelei CNN, ceea ce permite fiecăreia dintre cele două televiziuni să preia reciproc transmisiuni la costuri reduse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata