CNAS va face demersurile necesare pentru aplicarea urgentă a deciziei instanţei în cazul celor 19 pacienţi

CNAS a luat act de decizia instanței în cazul celor 19 pacienți cu boli cronice și face toate demersurile necesare pentru punerea de urgență în aplicare a acesteia, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al instituției, Mihaela Tănase.

Potrivit acesteia, CNAS i-a solicitat în scris avocatului care i-a reprezentat pe cei 19 pacienți să menționeze pentru fiecare în parte casa de asigurări de care aparține și farmacia pe care o alege.

„În momentul în care vom intra în posesia datelor solicitate vom mandata casele județene de asigurări de sănătate indicate să încheie contracte cu farmaciile alese în mod liber de asigurați. În baza prescripției medicale asigurații își vor lua tratamentele din aceste farmacii”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNAS.

Referindu-se la contractele cost-volum, Mihaela Tănase a spus că rolul acestora este acela de a face posibilă includerea pe tratament a unui număr mai mare de pacienți.

Cei 19 bolnavi cronic care s-au tratat cu medicamente ce nu se află pe actuala listă de compensate și gratuite își vor primi tratamentele necesare, în urma deciziei Curții de Apel București, a declarat joi președintele Asociației Pacienților Cronici, Cezar Irimia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata