CNPR cere precizări privind impozitarea profitului

Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) susţine poziţiile exprimate de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii – ARACO privind gravitatea meţinerii, timp de peste 2 luni, a incertitudinilor privind modul de plată a impozitului pe profit.

Cele trei asociaţii solicită reglementarea cât mai urgentă, chiar prin Ordonanţă de Urgenţă, a acestei prevederi extrem de importante din Codul Fiscal. Patronatele solicită, ferm, plata trimestriala, până în ziua a 25-a a lunii următoare a impozitului pe profit. CNPR consideră că, într-un an de criză, în condiţiile blocării creditării, vor creşte dificultăţile financiare cu care se confruntă companiile comerciale.
Măsura este cu atât mai puţin justificată, susţin membrii CNPR, în condiţiile menţinerii unor mari întârzieri în plată de către stat a facturilor emise de companiile private. Indexarea cu inflaţia a profitului reprezintă o decizie arbitrară, fără nici o justificare economica.

CNPR, AOAR şi ARACO îşi exprimă speranţa că primul ministru va pune în practică, cât mai urgent, angajamentul pe carre şi l-a asumat în data de 2 martie 2010, în cadrul conferinţei de presă ocazionată de lansarea primului raport de activitate a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Cele trei asociaţii îşi exprimă disponibilitatea de a propune şi a examina, cu reprezentanţii Guvernului şi ai Parlamentului, noi măsuri ce pot contribui la relansarea unor sectoare de activitate, îndeosebi a sectorului construcţii, energie sau transporturi contribuind astfel la concretizarea potenţialului de creştere economică în 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata