CNSLR Frăţia a decis lansarea unei acţiuni pentru blocarea legii privind diminuarea salariilor şi a pensiilor

Conducerea CNSLR Frăţia a decis vineri, 21 mai, să lanseze o iniţiativă cetăţenească pentru blocarea legii referitoare la diminuarea salariilor şi a pensiilor, a declarat liderul organizaţiei, Marius Petcu, înainte de a intra la discuţia cu reprezentanţii PSD pe marginea măsurilor alternative la pachetul propus de Guvern pentru diminuarea deficitului bugetar.

„Noi încercăm prin suport parlamentar din toate partidele de opoziţie să declanşăm o acţiune de lobby la nivelul cabinetelor parlamentare în acest week-end şi în săptămânile viitoare”, a afirmat Marius Petcu.

În opinia acestuia, greva din 31 mai nu mai poate fi devansată, cel puţin după declaraţia premierului Emil Boc, conform căreia acesta nu vrea să renunţe la textul iniţial al Scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional.

„Nu ne mai putem baza pe nici o declaraţie oficială. Ieri (joi – n.r.), la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, premierul ne-a spus că miercuri va aproba în guvern forma finală a Scrisorii de intenţie şi că în următoarele 2-3 zile după întâlnirea de miercuri se va redacta această formă a actului normativ pe care se va asuma răspunderea.

Eu vreau să cred că nu mai suntem puşi încă o dată în faţa faptului împlinit. Poate vrea să justifice declaraţia privind continuarea dialogului cu sindicatele şi patronatele”, a precizat Petcu, referindu-se la faptul că primul ministru continuă întâlnirile cu sindicatele şi patronatele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata