CNSLR Frăţia: Aţi ajutat băncile, acum ajutaţi şi oamenii

Membrii CNSLR Frăţia consideră că a sosit momentul ca sacrificiile făcute de salariaţi şi pensionari să înceteze şi solicită guvernanţilor să nu mai ajute băncile, ci oamenii.

‘A sosit momentul ca sacrificiile făcute de salariaţi şi pensionari să înceteze. Avem un mesaj către guvernanţi: a sosit momentul să nu mai ajute băncile şi să ajute oamenii’, a declarat joi (21 ianuarie 2010), Marius Petcu, preşedinte al CNSLR Frăţia, înaintea începerii lucrărilor Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor.
Potrivit lui Marius Petcu, sindicatele din CNSLR Frăţia anunţă pentru luna februarie 2010 declanşarea acţiunii de protest atât în stradă cât şi în Instanţă, dar mai ales formularea de plângeri la organizaţiile internaţionale.

„Solicităm Guvernului, de mai mult timp, emiterea unei hotărâri de Guvern care să stabilească salariul minim pe economie atât sectorului economic cât şi pentru bugetari de 705 lei. Vom ieşi în stradă pentru a ne susţine această solicitare, cât şi pentru a bloca disponibilizările de personal. Voi cere pensionarilor să se alăture acţiunilor de protest ale confederaţiei şi să nu-şi irosească forţele în acţiuni singulare”, a afirmat Marius Petcu.

Preşedintele CNSLR Frăţia va solicita o întrevedere primului-ministru pentru a discuta situaţia gravă a pensionarilor. La ora 13.00, Federaţia Sindicatelor Pensionarilor va anunţa deciziile luate în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata